Soya Unu - Soya Unu çevrimiçi satışta
Soya fasulyesi küspesi, kavrulmuş. Ham protein seviyesi en az %44.
Bu bileşen, bitkisel yağın çıkarılmasından sonra soya fasulyesinin işlenmesi sonucu elde edilen bir üründür ve ek olarak ıslak ısı tedavisi uygulanmaktadır.
Genellikle, soya fasulyesi tohumlarının işlenmesinde, öncelikle soya kabuğunun ayrılması ile birlikte doğrudan çıkarım yöntemi kullanılmaktadır.
Soya fasulyesi küspesi, tarımsal hayvanlar ve her türlü kuş için karma yemlerin bir parçası olarak kullanılmalıdır. Soya fasulyesi küspesinin en büyük üreticileri ABD, Brezilya, Çin ve Arjantin'dir; bu ülkeler, yıllık dünya üretiminin 3/4'ünü oluşturmaktadır. Ancak, ABD ve Çin genellikle kendileri üretip tüketirken, Brezilya ve Arjantin en büyük ihracatçılardır ve dünya ihracatının 2/3'ünü sağlamaktadır; bu durumda Arjantin'in payı %40'tır. Soya fasulyesi küspesinin ana alıcıları Avrupa ve Güneydoğu Asya ülkeleridir.